Grendeplassen og Multisportbane

Velforeningen jobber kontinuerlig med å finne nye bruksområder for grendeplassen.

Akkurat nå foreligger det en mulighet for å få tilgang på en multisportsbane i samarbeid med Ull/Kisa.
Banen skal brukes av områdets beboere.

Vi trenger din tilbakemelding om denne saken enten i kommentarfeltet under, på facebook eller på mail til: styret@nordbyhagen.no

DnB sparebankstiftelse har innvilget penger til å anlegge multisportbaner på Østlandet. Ull/Kisa Innebandy har ett ønske om å tilrettelegge for baner i Jessheim og styreleder Tim A.Holmvik i Ullkisa har i den forbindelse gått ut med melding om at interesserte må melde seg og Nordbyhagen Vel har meldt sin interesse. Det er èn (1) bane igjen.
Kostnaden som Vellet må ut med for dette er pr dato usikkert da dette avhenger av hvilke støtteordninger vi evt. kan få tilgang til, men det vil ligge i området 150.000 – 300.000.
På årsmøte ble det bestemt å bruke 50.000 kr per år i 5 år på å gjøre Grendeplassen mer attraktiv.

Velforeningens utgifter til banen er 65.000 kr + utgifter til asfalt (foreløpig estimert til 244.000).
De resterende utgiftene for bane, vant og mål dekkes med midler gitt av DNB sparebankstiftelsen og anlegget vil ha en verdi på 300. – 500.000 kr.
Pakken inkluderer Bergo multisportgulv, Swerink outdoorvant, tilpasning, montering og frakt.
Styret vil søke midler med hjelp av Kommunen for å prøve å få 50 % av kostnaden dekket gjennom Nærmiljømidler (spillmidler) og dette vil da kunne bli etterbetalt i juni 2024.

Les mer om Sparebankstiftelsen DNB sin støtte for å anlegge utendørsbaner på Østlandet Norges Bandyforbund har mottatt kr. 5 millioner av Sparebankstiftelsen DNB – Innebandy (bandyforbundet.no)

Siden det er snakk om mye penger, så ønsker vi først å lufte interessen blant dere beboere og ber derfor om kommentarer og innspill i forhold til en slik bane.
Skulle det være ønskelig fra beboerne at vi går videre med dette, så vil Styret undersøke saken videre.
Dersom det blir aktuelt med banen, vil Styret invitere til ekstraordinært årsmøte hvor endelig beslutning vil bli tatt.
Dersom beboere ikke ønsker en slik bane eller noe annet stopper, så vil Ull/Kisa finne annen løsning for plassering.

Fakta om Multisportbanen

Banen er 10 x 20 m
Leverandør: Pureplay
Banen har to mindre mål og vil være godt egnet for blant annet innebandy, landhockey og fotball for mindre barn. Banen vil også kunne brukes som skøytebane/ishockeybane på vinteren. Vi informerer samtidig om at det ikke er tilgang til vann på Grendeplassen per dd. Banen legger til rette for både lagspill og enkeltmannstrening
Link til banen: https://pureplay.no/collections/baner-alle/products/swerink-utendorsvant

Dette sier leverandøren Pureplay om banen:
Bergo Ultimate er det eneste utendørs sportsgulvet som innehar alle sertifikater og godkjenninger for alle typer idretter. Det er det mest anvendelige gulvet på markedet og passer det stort sett alle aktiviteter. Det har 15 års garanti og tåler en trykkbelastning på 500 tonn. Gulvet er selvdrenerende, støydempende, tørker fort og kan stå ute hele året. Det kan sprøytes is over gulvet på vinteren.
Swerink Outdoor vant er markedets beste multisportvant. Vantet er et forsterket innebandyvant med kraftigere fronter og en kraftigere helsveiset aluminium ramme for at det også skal passe til ishockey, bandy, landhockey osv. Vantet har 2 års garanti.
Mest miljøvennlige løsningen på markedet
Hvis noen av flisene i gulvet blir ødelagt så er det enkelt og rimelig og reparere gulvet
Pureplay hjelper med hele prosessen fra bestilling til tilpassing og montering og service og vedlikehold i etterkant. De lagerfører alt av reservedeler i Norge
Link til bane og mer informasjon fra Pureplay her: Pureplay nærmiljøanlegg – Pureplay.no

Nedenfor er det satt opp et foreløpig prisestimat.
Vi har innhentet to leverandører for å gi oss pristilbud på asfalt. Til nå har èn gitt tilbud. Vi vil motta tilbud fra Veidekke denne uken.

Andre utgifter